loader black loader black loader product loader white
Potrebujete poradiť? Ozvite sa našej Nike. +421 914 777 111 (Po - Pia: 8:00 - 16:00)
Pre dopravu zdarma
ostáva nakúpiť za 60.00 €
Rýchly recept na zdravú pizzu bez múky

Rýchly recept na zdravú pizzu bez múky

Stravovanie

03.05.2019

Prečítané: 866x

Medzi najčastejšie fit recepty, ktoré chce každý prerobiť na zdravú verziu a ktoré mu aj najviac chýbajú sú palacinky a pizza. V dnešnom článku si ukážeme dva recepty na zdravú a bielkovinovú verziu pizze, na akú si zvyknutý. Samozrejme, ak máš dostatočný kalorický deficit, môžeš si dať aj normálnu pizzu. Avšak, ak nemáš toľko voľných kalórií a chceš aj zdravšiu verziu, vyskúšaj niektorý z týchto receptov.

Pizza s cuketovým cestom

Ingrediencie:

Cesto:

  • 2 stredne veľké cukety
  • 100 g nízkotučného tvrdého syra
  • 1 strúčik cesnaku
  • 4-5 vajec podľa veľkosti (ak sú veľkosti L, stačia 4 ks, pri veľkosti S-M použi 5 ks)
  • soľ

Obloha (príklad):

  • paradajkový pretlak
  • 100 g nízkotučná šunka s vysokým obsahom mäsa
  • 125 g mozzarella light (1 bežné balenie)
  • 2 veľké šampiňóny
  • bylinky podľa chuti

Postup:

Cukety očisti, nastrúhaj, jemne osoľ a nechaj postáť. Nastrúhaj si na jemno syr, cesnak a rozšľahaj si vajcia. Tortovú formu vysteľ papierom na pečenie a daj predhriať rúru na 200 °C. Z cukety vytlač prebytočnú vodu, zmiešaj ju s nastrúhaným syrom, cesnakom a vajíčkami a rovnomerne rozotri do tortovej formy. Takto pripravenú hmotu daj piecť na 15 minút. Keď už bude cesto príjemne voňať, vyber ho von, potri paradajkovým pretlakom, poukladaj naňho nízkotučnú šunku, mozzarellu nakrájanú na kolieska a šampiňóny. Okraje potri cesnakom a pizzu posyp bylinkami podľa chuti. Daj ju znova piecť na 15 minút a pizza je hotová.

Nutričné hodnoty cesta:

Cesto obsahuje približne 620 kalórií, 56 gramov bielkovín, 21 gramov sacharidov a 36 gramov tuku. Nutričné hodnoty celej pizze si spočítaj vždy podľa toho, čo presne si dáš na oblohu (podľa chuti).

Pizza z cuketového cesta.

Pizza s karfiolovým cestom, mozzarellou a cherry paradajkami

Ingrediencie:

Cesto:

  • 1 hlavička karfiolu (asi 600 g)
  • 40 g kozieho syra alebo parmezánu
  • 1 vajce (veľkosť M alebo L)
  • 250 g mozzarella light (2 bežné balenia)
  • soľ
  • korenie

Obloha (príklad):

  • paradajkový pretlak
  • 60 g mozzarella light (1/2 bežného balenia)
  • bazalka
  • 15 ks cherry paradajok
  • cesnak

Postup:

Na plech ulož papier na pečenie a daj predhriať rúru na 210 °C. Karfiol rozmixuj v mixéri alebo ho postrúhaj na strúhádle na syr (jemná strana). Karfiol daj do nádoby a vlož ho do mikrovlnky na 7-8 minút na stredný výkon. Vďaka tomu zmäkne. Zmiešaj karfiol s vajíčkom, syrom (kozím alebo parmezánom), mozzarellou, soľou a korením. Túto hmotu daj na plech a vytvaruj do kruhu. Daj piecť na 15 minút, až kým cesto nebude upečené do zlata. Upečené cesto vyber a poukladaj naňho oblohu - paradajkový pretlak, mozzarellu, cherry paradajky prekrojené na polovice a vrch posyp bazalkou. Kraje potri cesnakom a daj piecť na ďalších 10-15 minút, kým sa mozzarella neroztopí.

Nutričné hodnoty cesta:

Cesto obsahuje približne 780 kalórií, 81 gramov bielkovín, 36 gramov sacharidov a 37 gramov tuku. Nutričné hodnoty celej pizze si spočítaj vždy podľa toho, čo presne si dáš na oblohu (podľa chuti).

Autor: Mgr. Daniela Garančovská • Foto: www.pixabay.com • Zdroj: www.protein.sk
Páčil sa vám článok? Podeľte sa oň!
NECHCETE ZMEŠKAŤ NOVÉ ČLÁNKY?

POŠLEME VÁM INFO DO MAILU.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Kevin Levrone a jeho neuveriteľné premeny

Kevin Levrone a jeho neuveriteľné premeny

Kevin Levrone patrí medzi najzaujímavejších, najviac nedocenených a najviac geneticky obdarených kulturistov na svete počas celej éry bodybuildingu. Niektoré príbehy z jeho života, prístup ku cvičeniu a genetický dar sú až neskutočné a keby sa naozaj nestali, väčšina ľudí by im neuverila. Poďme sa spolu pozrieť na to, v čom bol Kevin taký jedinečný.

Máte celiakiu? Vyskúšajte bezlepkový proteín

Máte celiakiu? Vyskúšajte bezlepkový proteín

Celiakia je autoimunitné ochorenie, pri ktorom spôsobuje konzumácia lepku zápaly tenkého čreva. Jej výskyt je daný z veľkej miery genetickou predispozíciou a táto choroba je dedičná. Minimálne jedno percento ľudí má celiakiu a mnoho z nich o tom ani nevie.

Brokolica – prečo ju jedia všetci kulturisti?

Brokolica – prečo ju jedia všetci kulturisti?

Aj ty si si všimol, že v mnohých videách, v ktorých kulturisti prezentujú svoj jedálniček sa nachádza brokolica? Ak si pozrieš videá z prípravy na súťaž, veľmi často ju používajú ako prílohu k mäsu. Prečo je taká obľúbená? Brokolica jednoznačne patrí do skupiny najzdravších druhov zeleniny. Niektorí ju milujú, iní nenávidia. Tí, čo ju cielene konzumujú vedia veľmi dobre, prečo to robia. Brokolica sa právom radí do skupiny najvýživnejších a najzdravších potravín a ak sa jej vyhýbaš, mal by si jej dať šancu.

VŠETOK TOVAR
NA SKLADE

BALÍK ZABALENÝ
DO 10 MINÚT

OKAMŽITÉ RIEŠENIE
REKLAMÁCIÍ

PORADENSTVO
ZADARMO