loader black loader black loader product loader white
Potrebujete poradiť? Ozvite sa našej Nike. +421 914 777 111 (Po - Pia: 8:00 - 16:00)
Pre dopravu zdarma
ostáva nakúpiť za 60.00 €
Citrónovo proteínový cheesecake

Citrónovo proteínový cheesecake

Stravovanie

04.09.2017

Prečítané: 7656x

Ak v tomto teplom letnom počasí nemáš chuť na ťažké čokoládové dezerty, vyskúšaj osviežujúci citrónovo-proteínový cheesecake. Je veľmi jednoduchý na prípravu a hodí sa aj na letnú rodinnú oslavu či ako narodeninový darček pre niekoho, kto detailne pozerá na nutričné hodnoty potravín a počíta si príjem kalórií.

Čo budeš potrebovať na tortu s priemerom 26 cm?

Korpus:

  • 100 ml kefíru
  • 50 g proteínu (vanilkový, príp. príchuť mliečna čokoláda)
  • 50 g kokosovej múčky
  • 2 vajcia

Plnka:

  • 500 g nízkotučného tvarohu
  • 450 g syru Philadelphia (smotanový syr)
  • 60 g proteínu
  • 2 vaječné bielky
  • šťava z polovice citrónu
  • kôra z celého citrónu

Poleva:

  • 80 g bielej čokolády
  • 1 kávová lyžička kokosového oleja

Postup:

V miske zmiešaj všetky ingrediencie na korpus – vajcia, kefír, proteín a kokosovú múčku. Ak nemáš múčku ale len strúhaný kokos, nevadí. Zmes poriadne premiešaj, aby v nej nevznikli hrudky. Na spodok tortovej formy vlož papier na pečenie. Zmes vylej do formy a daj piecť na 8-10 minút na 150 °C.

Zatiaľ čo sa korpus pečie, stihneš si pripraviť plnku. Opäť len zmiešaj všetky ingrediencie v miske. Na začiatok nedaj do misky všetku citrónovú kôru a šťavu. Daj tam len polovicu, zmes ochutnaj a ak sa ti zdá, že má nevýraznú chuť, môžeš ich tam ešte pridať.

Po upečení korpusu vytiahni formu z rúry a na vrch rozotri túto zmes tak, aby si ju mal dokonale hladkú. Znova daj piecť na 150 °C na 35 minút. Po tejto dobe skontroluj tortu, či je už dosť tuhá. Ak nie, peč ju ešte ďalších 5-10 minút. Každý tvaroh je iný a preto si to treba odsledovať, aby torta nebola ešte veľmi mäkká a plnka tekutá.

Vyber tortu z rúry a nechaj vychladnúť. Vo vodnom kúpeli si roztop bielu čokoládu a trocha kokosového oleja. Ten dodá poleve vláčnosť a lepší vzhľad. Po roztopení ho vylej na tortu a nechaj stuhnúť.

Tortu odlož na noc do chladničky, aby poriadne stuhla. Na druhý deň sa môžeš pustiť do ochutnávania. Z celej torty vznikne 12 porcií.

Nutričné hodnoty na 1 porciu:

Bielkoviny: 17 g (z toho až 16,5 g zo živočíšnych zdrojov)

Sacharidy: 9 g

Tuky: 15 g

Energia: 244 kcal

Autor: Ing. Matúš Mráz • Foto: Ing. Matúš Mráz • Zdroj: www.protein.sk
Páčil sa vám článok? Podeľte sa oň!
NECHCETE ZMEŠKAŤ NOVÉ ČLÁNKY?

POŠLEME VÁM INFO DO MAILU.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Čokoládovo-orechový cheesecake

Čokoládovo-orechový cheesecake

Ak si chceš cez víkend pripraviť chutný a zdravý dezert a nechce sa ti vymýšľať nič nové a extrémne zložité, sprav si tento jednoduchý cheesecake. Všetky ingrediencie zoženieš v každom väčšom obchode a príprava je tak jednoduchá, že na ňom ani nie je čo pokaziť.

Chutný kakaovo-tvarohový dezert

Chutný kakaovo-tvarohový dezert

Ak sa pozrieme na pečenie kúsok do minulosti, nie tak dávnej, určite si aj ty predstavíš veterník, krémeš, či punčový rez. Tieto kalorické bomby síce vyzerali pekne, ale okrem haldy zbytočného cukru a tuku tvojmu telu veľa pozitívneho nepriniesli. Moderné pečenie prináša oku lahodiace dezerty z kvalitných surovín.

VŠETOK TOVAR
NA SKLADE

BALÍK ZABALENÝ
DO 10 MINÚT

OKAMŽITÉ RIEŠENIE
REKLAMÁCIÍ

PORADENSTVO
ZADARMO