Chudnite a znížte chuť do jedla pomocou omega-3 mastných kyselín
Kombináciou aeróbneho tréningu a rybieho tuku dosiahli testované subjekty (muži a ženy) najrýchlejšie pálenie tuku oproti subjektom, ktorí dodržiavali diétu, ale bez spomínaných tukov (omega-3). Taktiež ako už uvádzame v názve článku, sa taktiež subjektom postupne znižoval aj apetít, teda chuť do jedla.
Ďalší výskum vzal obéznych ľudí, ktorí dodržiavali diétu so znížením počtom kalórií, ale boli rozdelení do štyroch skupín:
1. skupina
Žiadne morské ryby, plody (v jedálničku)
2. skupina
Chudé ryby (treska- 150g 3x týždenne)
3. skupina
Mastné ryby (150g lososa 3x týždenne)
4. skupina
Rybí olej v kapsulách (6 kapsúl denne – 1300 mg)
Subjekty, ktoré jedli večeru bohatú na omega 3 mastné kyseliny (skupina 3 a 4) cítili menší hlad a pociťovali plnosť ihneď po večeri a ešte aj 2 hodiny po nej oproti subjektom v skupinách 1 a 2. Teda výskumy dokázali, že sa v mozgu nasýtili receptory, ktoré vám signalizujú hlad. Na konci výskumu sa ešte dokonca zistilo, že jedinci, ktorí prijímali rybí olej, buď v tabletovej forme, alebo z mastných rýb dokázali schudnúť o kilo viac ako tí, ktorí neprijímali rybí olej a to mali kalorický rovnako nastavené diéty.
Na koniec by som snáď len pripomenul, že ak sa chystáte zaradiť do vášho každodenného jedálnička ryby, skúste ešte dať pozor aj na to, kde boli ryby chované (ak sa jedná o lososa, pangasiusa, tilapiu, či sumca) najlepšie sú totižto tie z fariem.