10 liečivých bylín a korenín, ktoré posilňujú imunitný systém
Škorica
Aktívna zložka cinnamaldehyd jej umožňuje znížiť hladiny cukru v krvi, celkový cholesterol a triglyceridy, ako aj zvýšiť hladiny dobrého cholesterolu. Škorica vyrovnáva hladinu cukru v krvi dlhodobo a zastaví špičky krvného cukru po jedle. Zlepšuje citlivosť svojho tela k inzulínu a znižuje rizikové faktory pre diabetes. Toto úžasné korenie je takisto užitočné pri liečbe rakoviny, pretože môže spomaliť vývoj nových krvných zásob do nádorov. Lahodná a univerzálna, škorica je božská látka!
Cayenské korenie
Ponúka úžasné kardiovaskulárne výhody. Cayenne znižuje krvný tlak, a dokonca sú známe prípady, kedy dokáže zastaviť infarkt. Cayenne riedi hlieny a uľahčuje ich priechod do pľúc. S cayenským korením môžete zlepšiť trávenie, nevoľnosť alebo plynatosť.
Čierne korenie
Je skvelé korenie na turbo rýchle trávenie. Pomáha posúvať jedlo po hrubom čreve uspokojivým tempom, udržiava zdravšie hrubé črevo. Liečivá sila čierneho korenie je pripočítaná piperínom, čo sú látky, ktoré poskytujú vynikajúce účinky pre psychickú rovnováhu v tele. Čierne korenie tiež pomáha predchádzať a liečiť rakovinu, znižuje zápal artritídy - poskytne úľavu od bolesti pre ľudí trpiacich artritídou.
Kurkuma
Má hojné liečivé účinky v každej oblasti prevencie ochorení, ako si len možno predstaviť. Účinná látka obsiahnutá v kurkume je kurkumín. Táto látka je tak rozmanitá, má tak veľkú antioxidačnú silu, že bolo preukázané ako významne dokáže chrániť a liečiť prakticky každý orgán v ľudskom tele. Kurkuma chráni telo proti rakovine, Alzheimerovej chorobe, Parkinsone, srdcových chorôb, mŕtvici, cukrovke, ochorenia očí, depresie, kožných problémov, a mnoho ďalších. Toto korenie je tak úžasné, že zabraňuje priberanie na váhe. Wow! :-)
Kari
Je štandardné korenie používané v indickej kuchyni na kompenzáciu diabetu, prevenciu alebo liečbu srdcových ochorení, infekcie, strate pamäti súvisiacej s vekom a zápal. Kari má silné antioxidanty nazývané karbazol alkaloidy, ktoré sú bohaté nielen v listoch kari a sú zodpovedné za prevenciu poškodenia buniek, čo spôsobuje ochorenie a predčasné starnutie.
Oregano
Prirodzená ochrana proti infekcii. Účinné látky v oregane sú carvacrol a tymol. Tieto zlúčeniny majú silné antivírusové, antibakteriálne a antimykotické vlastnosti. Oregano pomáha zbaviť sa črevnými parazitmi, zabíja baktérie, ktorá spôsobujú otravu jedlom, hojí vredy, upokojuje podráždenie črevnej mikroflóry a zlepšuje trávenie. Obsahuje veľa minerálov, antioxidantov, vlákniny a omega-3 mastných kyselín. Kliknite pre bližšie informácie: Čo sú to vitamíny a minerály?
Petržlen
Obsahuje antioxidant zvaný apigenin, ktorý pomáha ďalším antioxidantom lepšie pracovať. Petržlen má nespočetne veľa liečivých účinkov. Používa sa ako diuretikum, môže znížiť vysoký krvný tlak, je prírodný prostriedok pre boj s rakovinou, srdcových ochorení a cukrovky 2. typu. Petržlen je oveľa viac než len ozdoba.
Tymián
Ak potrebujete antiseptikum, liečivé oleje v tymiáne s názvom tymol je to, čo hľadáte. Pri aplikácii na kožu alebo na sliznicu úst, zabíja baktérie. Je skvelý pre upokojenie kašľa, pomáha predchádzať kazovosti zubov a pomáha predchádzať infekcii.
Mäta prieporná
Uvoľňuje črevný trakt pri črevných ťažkostiach, ako je syndróm dráždivého čreva. Mäta upokojuje tráviaci systém, a keďže je bohatá na mentol, uľahčuje prekrvenie nosovej sliznice, dýchacie ťažkosti a tým pomôže lepšie dýchať. Taktiež zabíja baktérie, ktoré spôsobujú zubný kaz a nahromadený plak na zuboch.
Zázvor
Je kráľom všetkých prírodných prostriedkov podporujúcich trávenie. Zmierňuje nevoľnosť a zvracanie a uľahčuje nepríjemné pocity z plynatosti a nadúvania. Zázvor je doslova zázrak pri ranných nevoľnostiach vyvolaných z tehotenstva alebo po operáciách, taktiež pri nevoľnostiach spojených s liečbou chemoterapiou. Vzhľadom k tomu, zázvor je bohatý na fytoživiny nazývané gingeroly, ktoré majú antioxidačné, antibakteriálne, antivírusové a protizápalové účinky. Zázvor je veľký pomocník pri liečbe migrény, artritíde a astme.