loader black loader black loader product loader white
Potrebujete poradiť? Ozvite sa našej Nike. +421 914 777 111 (Po - Pia: 9:00 - 15:00)
Pre dopravu zdarma
ostáva nakúpiť za 60.00 €
Zdravé maškrtenie: 3 recepty na rýchle raw torty

Zdravé maškrtenie: 3 recepty na rýchle raw torty

Stravovanie

14.03.2022

Prečítané: 1025x

Kto rád maškrtí? Asi všetci máme radi sladké a nevieme sa prirodzene odstrihnúť od čokolády, sladkostí a koláčov. Ak si chceš dopriať niečo sladké, siahni radšej po niečom, čo je aj zdravé - ako napr. raw koláč. Tieto koláče či torty síce nie sú nízkokalorické ani nemajú vysoký obsah bielkovín, ale sú zdravé a obsahujú veľa vlákniny.

Malinový raw koláč (vhodný aj na plech aj do tortovej formy)

Maliny patria medzi najchutnejšie, ale aj najzdravšie druhy ovocia. Ak máš rád maliny, vyskúšaj si doma pripraviť tento veľmi jednoduchý cheecake. Zvládne ho pripraviť naozaj každý.

Malinový raw koláč

Čo budeš potrebovať?

Na mandľový korpus:

  • 1,5 šálky pomletých mandlí
  • kôru z 1 citróna
  • 3 PL medu

Na plnku:

  • 2,5 šálky orechov kešu
  • 3 šálky malín
  • 4 PL medu

Postup:

Orechy potrebné na plnku daj do nádoby s vodou, aby boli úplne ponorené a nechaj ich tam aspoň dve hodiny. Do formy daj na spodnú časť papier na pečenie. V miske zmiešaj všetky ingrendiencie na mandľový základ a poriadne premiešaj. Zmes daj do tortovej formy a vytvaruj základ tak, aby bol rovnako hrubý v každom mieste formy. Následne daj na 30 minút zachladiť do chladničky.

Pomixuj maliny v mixéri a prelej ich do misky. Do mixéra vlož osušené kešu orechy, ktoré si predtým nechal namočené vo vode a zmixuj ich najemno. Keď je zmes najemno vymixovaná, pridaj maliny a med. Následne vyber z chladničky stuhnutý základ a celú zmes vylej do formy. Na vrch môžeš poukladať buď maliny alebo kúsky čokolády. Celú tortu nechaj stuhnúť cez noc v chladničke.

Čokoládová raw torta

Čokoládová raw torta

Čo budeš potrebovať?

Na korpus:

  • 1 šálku ďatlí
  • 1,5 šálky mixu mandlí a para orechov
  • 4 PL strúhaného kokosu
  • 1 PL kokosového oleja

Na plnku:

  • 2 šálky orechov kešu
  • 1/2 šálky ďatlí
  • 3 PL kokosového mlieka
  • 3 PL holandského kakaa
  • 3 PL medu
  • 1 ČL vanilkového extraktu

Na ganáž (vrchnú polevu):

  • 1 šálka kokosového mlieka
  • 2 PL kokosového tuku
  • 1 PL holandského kakaa

Postup:

Korpus: Všetky ingrediencie zmixuj tak, aby vznikla jemná hmota. Zmes potom vlož do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a rovnako ako v predošlom recepte, roztiahni zmes rovnomerne po celej ploche. Formu s korpusom môžeš dať zachladiť do chladničky na jednu hodinu.

Plnka: Orechy kešu a ďatle daj do vody aspoň na dve hodiny. Následne všetku vodu zlej a kešu s ďatlami poriadne vysuš. Vlož ich do mixéra, pridaj kokosové mlieko, kakao, med a vanilkový extrakt a vymixuj na jemný krém. Celú zmes vylej na korpus a opätovne daj zachladiť - ideálne na 4 hodiny.

Ganáž: Zohrej kokosové mlieko s kokosovým tukom tak, aby sa tuk úplne rozpustil. Pridaj kakao, odstav zmes zo sporáka a pomaly miešaj, aby vznikla homogénna hmota. Ak už korpus s plnkou úplne vychladli a plnka stuhla, vylej ganáž na vrch. Celú tortu daj do chladničky, aby cez noc stuhla. Na druhý deň bude pripravená na podávanie.

Čučoriedkový raw cheesecake

Čučoriedkový raw cheesecake

Čo budeš potrebovať?

Na korpus:

  • 1/2 šálky surových mandlí
  • 1/2 šálky surových kešu orieškov
  • 1 šálku čerstvých ďatlí bez kôstok
  • 1/4 šálky rozpusteného kokosového oleja
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • štipka morskej soli

Na plnku:

  • 1 šálka kešu orieškov
  • 1 šálka kokosového mlieka
  • 1/3 šálky javorového sirupu
  • 2 PL čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
  • 2 PL kokosového oleja
  • štipka morskej soli
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1/2 šálky čerstvých alebo mrazených čučoriedok

Postup:

Kešu orechy na plnku daj na hodinu do vody. Do vody daj len tie, ktoré pôjdu do plnky, nemusíš namáčať tie na korpus. Zatiaľ si tortovú formu vymaž kokosovým tukom. Všetky ingrediencie na korpus daj do mixéra a poriadne zmixuj. Mala by zniknúť homogénna lepkavá zmes. Tú potom rozotri do tortovej formy, aby vznikol korpus. Celú formu odlož do chladničky, aby zmes stuhla.

Plnku pripravíš tak, že scedíš namočené kešu oriešky, vysušíš ich a zmixuješ všetky ingrediencie na plnku okrem čučoriedok. Polovicu zmesi nalej na korpus a daj vychladiť do chladničky. Druhú polovicu zmiešaj s čučoriedkami a opäť poriadne zmixuj. Túto zmes vylej na tú prvú a opäť nechaj aspoň dve hodiny tuhnúť v chladničke.

Autor: Mgr. Daniela Garančovská • Foto: Depositphotos Inc. • Zdroj: www.protein.sk
Páčil sa vám článok? Podeľte sa oň!
NECHCETE ZMEŠKAŤ NOVÉ ČLÁNKY?

POŠLEME VÁM INFO DO MAILU.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Ako zrýchliť bazálny metabolizmus a spaľovať viac?

Ako zrýchliť bazálny metabolizmus a spaľovať viac?

O bazálnom metabolizme si sa už asi dopočul. Jeho poznanie je jednou z najzákladnejších informácií, ktorú potrebuješ pri nastavovaní svojho jedálnička pri chudnutí, udržovaní alebo priberaní hmotnosti. V tomto článku si vysvetlíme základné informácie, vzorce na výpočet a povieme si aj viac o tom, čo môžeš spraviť, aby sa táto hodnota navýšila.

Veľký prehľad proteínových cestovín: Ktoré z nich sú najlepšie?

Veľký prehľad proteínových cestovín: Ktoré z nich sú najlepšie?

Cestoviny sú známe predovšetkým vysokým obsahom sacharidov a často sú prvým typom jedla, ktoré si odoprieme, keď začneme uvažovať o znížení kalórií alebo o zdravom stravovaní. Vedel si o tom, že nie sú len zdrojom sacharidov, ale môžu mať aj vyšší obsah bielkovín? Cestoviny môžu byť skvelým zdrojom bielkovín v tvojom jedálničku - ale ako asi tušíš, nehovoríme len o bežných vaječných alebo celozrnných cestovinách.

VŠETOK TOVAR
NA SKLADE

BALÍK ZABALENÝ
DO 10 MINÚT

OKAMŽITÉ RIEŠENIE
REKLAMÁCIÍ

PORADENSTVO
ZADARMO